Resepi ni memang sedap...kalau tak caya mesti cuba baru leh komen..actually arwah ibu mertua memang sifu dalam memasak..terutamanya menu tradisional..nasi dagangnya memang takde yang boleh lawan lagi...tapi sayang tak sempat nak berguru..
Bahan-bahan
Cara-cara
Pes di lumur pada keseluruhan ikan termasuk di ruangan perut dan bahagian belakang yang dibelah.(x payah letak garam/perasa sebab asam jawa dah masin)
then, bakar sampai masak.senang jer kan.
- 2 ekor ikan kerisi sederhana besar/besar(belah belakang)
- 3 sudu besar cili boh*
- 2 sudu besar asam jawa ngan biji2nyer sekali*
- sedikit kunyit serbuk(kasi warna cantik jer*
Cara-cara
Pes di lumur pada keseluruhan ikan termasuk di ruangan perut dan bahagian belakang yang dibelah.(x payah letak garam/perasa sebab asam jawa dah masin)
then, bakar sampai masak.senang jer kan.
No comments:
Post a Comment